Ispitivanje i zamena grejača veš mašine

Ispitivanje grejača se vrši ommetrom i to spajanjem krajeva izvoda, kao I svaki izvod prema masi. Zavisno od snage grejača, otpor na krajevima izvoda bi trebalo da iznosi između 16 Ω i 24 Ω, a izvod prema masi preko 220 kΩ. U slučaju prekida između izvoda ili manjeg otpora između izvoda i mase od propisanog, potrebno je grejač zameniti novim.
Grejač najčešće pregori usled niskog nivoa vode u kazanu, a ređe usled dotrajalosti, ponekad usled mehaničkog oštećenja od predmeta koji su prošli kroz bubanj.
Prilikom zamene grejača, kao I termostata, potrebno je voditi računa o dobroj zaptivenosti, da voda ne bi curela. Curenje vode izaziva stradanje pogonskog elektromotora i elektromotorne pumpe. Zamena se vrši na sledeći način: oslobodi se navrtka, skine se gumeni poklopac, pažljivim zakretanjem samog grejača izvlači se grejač sa unutrašnjim zaptivačem. Novi grejač se montira obrnutim redosledom.

Važno

Zamenu grejača i popravku veš mašine treba da rade isključivo profesionalci, ukoliko niste obučeni za rad dovodite sebe u opasnost od mogućeg strujnog udara

Pozovite nas i popravite veš mašinu još danas 011/8501509; 064/1842180 Popust za penzionere i studente !!!