Pozovite nas 011/8501 509

Blog - Jer mi smo servis koji godinama postoji...

Iskustvo i znanje koje delimo sa Vama

Ispitivanje i zamena grejača veš mašine

 

Ispitivanje i zamena grejača veš mašine

Ispitivanje grejača se vrši ommetrom i to spajanjem krajeva izvoda, kao I svaki izvod prema masi. Zavisno od snage grejača, otpor na krajevima izvoda bi trebalo da iznosi 

 između 16 Ω i 24 Ω, a izvod prema masi preko 220 kΩ. U slučaju prekida između izvoda ili manjeg otpora između izvoda i mase od propisanog, potrebno je grejač zameniti novim.
Grejač najčešće pregori usled niskog nivoa vode u kazanu, a ređe usled dotrajalosti, ponekad usled mehaničkog oštećenja od predmeta koji su prošli kroz bubanj.
Prilikom zamene grejača, kao I termostata, potrebno je voditi računa o dobroj zaptivenosti, da voda ne bi curela. Curenje vode izaziva stradanje pogonskog elektromotora i elektromotorne pumpe. Zamena se vrši na sledeći način: oslobodi se navrtka, skine se gumeni poklopac, pažljivim zakretanjem samog grejača izvlači se grejač sa unutrašnjim zaptivačem. Novi grejač se montira obrnutim redosledom. live on that idea. Let the brain, muscles, nerves, every part of your body, be full of that idea, and just leave every other idea alone. This is the way to success.

Last modified on četvrtak, 08 novembar 2018 18:46
Rate this item
(1 Vote)

Media

Ispitivanje i zamena grejača veš mašine

1 comment

  • Zoran Maksimovic

    Probio mi je grejac na ves masini (Elektrolux). Originalni grejac je sa termickom zastitom i bakelitnom zastitom. Ovo nisam uspeo da nadjem pa je moje pitanje dali mogu da ugradim grejac bez termicke zastite. Hvala unapred

    posted by Zoran Maksimovic utorak, 02 mart 2021 08:52 Comment Link

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Područje rada

world-map

Naš servis pokriva celu teritoriju grada Beograda sa okolnim naseljima.

To smo postigli uvođenjem više terenekih službi koje su podeljene po određenim delovima .

Vaše je samo da nas pozovete i rešite Vaš problem

UA-128612892-1