Pozovite nas 011/8501 509

Blog - Jer mi smo servis koji godinama postoji...

Iskustvo i znanje koje delimo sa Vama

Siemens protočni bojler 18kW (Zamena membrane)

Pustili ste toplu vodu na bateriji i primetili ste da nema tople vode. Tom prilikom ste takođe primetili da nema klasičnog zvuka od tri "caktanja". Najverovatniji problem sa Vašim protočnim bojlerom je u membrani, koji ćemo detaljno opisati u ovom tekstu.

Kod simensovih protočnih bojlera od 18 kW i 21 kW sa bakarnim grejačem se može zameniti membrana koja potiskuje potisni šraf i time uključuje kontakte na sklopci i tako uključuje grejače 1 , 2 i 3. na slici ispod je prikazan bojler od 18 kW gde se može videti sa leve strane sklopka ispod koje se nalazi kućište u kome se nalazi membrana. na prvoj slici se kučište nalazi ispod a na drugoj je kućište izvučeno nakon odšrafljivanja šrafova koji je fiksiraju.

Protočni bojlerprotočni bojler 1

 

 Kada smo odvojili kućište membrane prilikom njegovog rastavljanja se mora voditi računa o položaju cevčica koje izlaze iz kućišta radi kasnijeg vraćanja. Moše se dogoditi da je potrebna i zamena potisnog šrafa, to se delimično može ustanoviti i vizuelno ukoliko ima kamenca ispod samog šrafa koji se nalazi na samoj sredini kućišta, znači da je prisutno curenje na zaptivnim prstenovima. Nakon odvijanja preostalih četiri navrtnja odvojiće se gornji i donji deo između kojih se nalazi membrana.

Kućište membrane zatvoreno

Na slici ispod može se videti kako izgleda membrana, nju je potreno vizički detaljno pregledati jer se može primetiti oštećenje u vidu rupe ili posekotine. Prilikom sklapanja voditi računa da se svaki deo vrati na odgovarajuće mesto, kao i da prilikom povezivanja na vodovodnu mrežu nema curenja vode na sastavima.

Kućište membrane otvoreno

Popravku obaezno treba da vrši obučeno lice sa licencom. 

Last modified on utorak, 02 april 2019 13:18
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Područje rada

world-map

Naš servis pokriva celu teritoriju grada Beograda sa okolnim naseljima.

To smo postigli uvođenjem više terenekih službi koje su podeljene po određenim delovima .

Vaše je samo da nas pozovete i rešite Vaš problem

UA-128612892-1