Na sobnoj temperaturi termostat ima normalno zatvorene kontakte (kod dvostrukih), odnosno normalno zatvoren kontakt (kod jednostrukih). Na priključene stopice priključiti ommetar i proveriti da li je kontakt zatvoren, a ako jeste, onda lagano zagrevati thermostat plamenom sveće (upaljača) sve dok se kontakt ne otvori (ommetar će pokazati beskonačan otpor).

Ispitivanje termostata može se izvršiti u vodi tako što se zagreva voda u kojoj je uronjen termostat, a kada termostat otvori kontante izmeriti temperature vode. U protivnom, ako je kontakt pre zagrevanja vode otvoren ili kod ključale vode zatvoren, tada je sigurno neispravan termostat. Takođe postoje i termostati sa jednim kućištem a dva termostata, u tom slučaju bilo koji od ta dva termostata da je neispravan, oba se menjaju, jer nije predviđeno popravljanje.

Kod novijih generacija veš mašina, termostati prilikom promene temperature vode menjaju i otpornost, tako da je za njihovo ispitivanje neophodno imati i potrebne fabričke podatke, za određeni model.

Termostat je element mašine, koji se najređe kvari, a kvar može nastupiti usled kratkog spoja na grejaču i pri tome dolazi do “zalepljivanja” kontakta, a ponekad i do deformacije. To se događa kod direktnog vezivanja termostata u kolo grejača. Na termostatima nisu predviđene popravke, već se zamenjuju novim.

Zamena termostata je vrlo jednostavna s’ tim što je vrlo bitno da gumeni nosač čvrsto legne u ležište koje je prethodno namazano odgovarajućim lepkom. A u gumeni nosač užlebiti termostat pa potom priključiti odgovarajuće žice na predviđena mesta.